ریزش ۳۰ تا ۹۰ میلیون تومانی قیمت خودروهای مونتاژی در بازار
🔹 بررسیها از بازار خودرو حاکی از کاهش شدید قیمت خودروها است، به طوری که قیمت خودروهای مونتاژی با افت شدید ۳۰ تا ۹۰ میلیون تومانی در روز جاری مواجه شده است.
🔹 قیمتگذاری محصولات و کنترل قیمتها در بازار سبب شده که این بازار جذابیت خود را برای دلالان هم از دست دهد. به همین دلیل کارشناسان معتقدند رکود و ریزش قیمتها در بازار تا پایان سال تداوم خواهد داشت.
🔹 با توجه به ریزش متقاضیان خودرو، شنیدهها حاکی است استقبال کمی از دومین دوره طرح سامانه یکپارچه عرضه خودرو شده و دیگر صف میلیونی برای خرید خودروهای داخلی وجود ندارد.
در واقع، این ریزش قیمت در بازار خودرو احتمالاً ناشی از عوامل مختلفی است که میتوان به آنها اشاره کرد. اولین عامل میتواند کاهش تقاضا در بازار خودرو باشد. با وجود اینکه بازار خودرو در چند سال اخیر در ایران رونق خوبی داشت، اما افزایش قیمتها و شرایط اقتصادی نامطلوب، باعث کاهش تقاضا برای خودروهای جدید شده است.
علاوه بر این، سیاستهای دولتی هم میتواند به این ریزش قیمتها کمک کرده باشد. مثلاً، دولت در سال ۱۴۰۰ طرحی را به نام سامانه یکپارچه عرضه خودروها را راهاندازی کرده است که برای کاهش قیمت خودروها و کاهش نوسانات بازار خودرو اجرا شده است. این طرح به نوعی تلاشی برای کنترل قیمت خودروها و روانشدن بازار خودروست.
عوامل ریزش قیمت خودرو
دیگر عواملی که میتواند به این ریزش قیمتها کمک کرده باشند، میتواند شامل تراکم رقابتی در بازار و افزایش تولیدات خودروسازان باشد. همچنین، بازار خودرو در کشور، بسیار حساس به تحولات سیاسی، اقتصادی و جهانی است و هر تغییری در این زمینهها میتواند تأثیر بر روی بازار خودرو داشته باشد. به عنوان مثال، تحریمهای اقتصادی بر روی ایران و تغییر نرخ ارز، میتواند تأثیر بر قیمتهای خودروها در بازار داشته باشد. همچنین، تحولات در صنعت خودروسازی جهانی و عرضه خودروهای جدید، نیز میتواند به ریزش قیمتها در بازار خودرو ایران کمک کند.
به طور کلی، میتوان گفت که ریزش قیمتهای خودروهای مونتاژی در بازار، نشان دهنده وضعیت نامطلوب بازار خودرو در ایران است که میتواند به گسترش بازار خودرو و ارزش افزوده صنعت خودروسازی کمک کند. اما برای رسیدبه این هدف، نیاز به اجرای سیاستهای جدی و قاطع در زمینه تنظیم بازار، کاهش شدید قیمتها و افزایش کیفیت خودروها داریم. همچنین، بهبود شرایط اقتصادی و کاهش نوسانات نرخ ارز نیز میتواند به حفظ پایداری بازار خودرو کمک کند. درنهایت، برای ایجاد بازاری سالم و قابل اعتماد در زمینه خودرو، نیاز به همکاری و هماهنگی بین دولت، تولیدکنندگان، دلالان و مصرفکنندگان است.